Deset dana bluesa

Century of Blues festival u BP klubu

BPclubVečeras će pobjednici prošlogodišnjeg 1st Croatian Blues Challengea otvoriti tradicionalni zimski Century of Blues festival u zagrebačkom BP klubu. Samo sedam dana nakon BP svirke, Ivan Vragolovich (pobjednik u solo/duo kategoriji) i Nebo & The Downstrokes (pobjednici u grupa kategoriji) putuju u Memphis na polufinale 26th International Blues Challengea (IBC) – najvećeg natjecanja blues glazbenika u svijetu.

Ovogodišnji IBC, koji će se održati od 20. do 23. siječnja, u dvadesetak klubova legendarne Beale Street, bit će po broju sudionika najveći do sada. Na njemu će se natjecati 111 bendova u kategoriji grupa, 83 izvođača u solo/duo kategoriji i 32 mlada izvođača u youth kategoriji. Izvođači dolaze iz 39 američkih saveznih država i 12 neameričkih država: Argentine, Australije, Kanade, Danske, Francuske, Njemačke, Indije, Italije, Latvije, Poljske, Švedske i dakako Hrvatske.

Svaki od naših predstavnika nastupiti će 21. i 22. siječnja na dva natjecateljska klupska koncerta koje će ocjenjivati žiri, a Nebo & The Downstrokes nastupit će i na uvodnom koncertu u srijedu 20. siječnja u velikom New Daisy Theatre. Finale će se održati u subotu 23. siječnja u monumentalnoj dvorani Orpheum Theatre.

Prgram Century of Blues festivala 2010:
13.01. – Nebo & The Downstrokes – Ivan Vragolovich
14.01. – Mike Sponza – Blues Messengers
15.01. – Ian Segal & Mike Sponza Blues Band
16/17.01. – Betty Semper & Joachim Palden Trio
18/19.01. – Papa George Blues Band
20/21.01. – Sir Oliver Mally’s Blues Destilery
22.01. – Greenhouse Blues Band
23.01. – Finale – Super Stary

Izvor: culturenet.hr

Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.